Gyerekkorom óta küzdöttem a testsúlyom kordában tartásával. 6-7 éves koromban kezdtek felugrálni a kilók. Ez akkor megállíthatatlannak tűnt, nem gondoltam arra, hogy a sport és az egészséges étrend segíthet.

Hiszek abban, hogy mindenkinek sikerülhet elérni azt az alakot, amire vágyik, genetikától teljesen függetlenül.

Vályi Viktória vagyok, életmód- és táplálkozási tanácsadó, fitness instruktor. 13 éves koromra 95 kiló voltam, ekkor kezdtem el az életmódváltással kísérletezni, több-kevesebb sikerrel. Lassan kitapasztaltam, hogy a nagy vállalások helyett az apró, de következetesen tartott változtatásokkal látványosabb eredményeket érek el. Ehhez a fenntarthatóbb, élhetőbb diétához és testmozgáshoz kaptam újabb ötleteket, amikor 19 évesen Dániába költöztem továbbtanulni. A skandináv minta mind az étkezés, mind sportolás szempontjából egy más, inspiráló , örömtelibb megközelítés volt,  mint amikkel korábban találkoztam, és az eredmények magukért beszéltek. Ezen felbuzdulva döntöttem el, hogy belevágok abba, hogy minél több hozzám hasonló bőrben lévő embernek tudjak segíteni.

Az emberek többsége hosszútávon nem tud szélsőségeket követni és az igazság az, hogyha átmenetileg tudsz is fogyni néhány kilót, az még önmagában nem azt jelenti, hogy az ételek utáni sóvárgásod is megszűnjön. Ezért alakítottam ki egy olyan diétát, melyben nem kell mellőznöd a legfinomabb ételeket sem (nyílván egy-két kivétel mindig akad). Az egészséges táplálkozás az egészséges életmód alapja. Magamon teszteltem a különböző étrend módszereket, amíg sikerült kialakítanom a fenntartható, egész életen át tartható diétát. Számomra nem a sanyargató testépítő testalkat elérése a cél, hanem egy tartható, egészséges forma, amivel elégedett vagy, amiben csinosnak érzed magad.

Célom, hogy folyamatosan, apró lépésekben elérhető, fenntartható életmódváltásra ösztönözzelek. Ha kitartó vagy, ezek a lépések idővel rutinból fognak menni, és te is felfedezed az örömet, ami abból fakad, hogy kézben tartod az alakodat.